Referat fra den stiftende generalforsamling for Den Selvejende Institution
Den 2. oktober havde ’Støtteforeningen til oprettelse af Byens Steinerskole’, indkaldt til stiftende generalforsamling af ’Den Selvejende Institution Byens Steinerskole’.
Siden Støtteforeningen blev oprettet i februar måned er der blevet arbejdet intenst på at begynde indskrivningen, anmelde skolen til Undervisningsministeriet og frem for alt på at finde en god placering af skolen. Det er nu lykkedes, og vi kan nu begynde at planlægge den næste fase, som i højere grad skal varetages af friskolens bestyrelse.
Generalforsamlingen blev afholdt på Vartov; en historisk bygning ejet af Grundtvigsk Forum med rødder tilbage til det tidligste København og med Københavns Rådhus som nærmeste nabo. En passende scene til at begynde en ny friskole. Der var 15 fremmødte forældre.
Generalforsamlingen åbnedes ved, at Jan Magnussen bød velkommen med en præsentation af dagsorden og gennemgang af de seneste måneders arbejde i Støtteforeningen.
Jan Magnussen indledte med en kort opsummering af sammenhængen mellem bestyrelsen for støtteforeningen og for den selvejende institution. Jan fortalte om, hvordan ideen med en Steinerskole i byen opstod og om den interesse, støtteforeningen oplever fra forældre omkring projektet.
Dertil fortalte Jan om den placering, vi muligvis har fundet, og de projekter der er i gang der. At Oehlenschlägergades skole i samarbejde med DSB er i gang med at bygge en midlertidig skole på området. Det er planen, at den åbner til januar, og der vil i den forbindelse vil blive anlagt en ny vej ind på området.
Der vil sandsynligvis også komme endnu en skole da x-skolen, et nyt privatskole initiativ, har planer om at placere en skole i området omkring Byens Steinerskole. Der er også planer om et projekt med skolehaver og studieboliger.
Der blev spurgt til, hvordan samarbejdet med DSB er, om grunden er vores. Hertil kunne Jan fortælle, at vi har en god dialog med DSB Ejendomme og at vi har så meget en aftale, som vi nu kan have på dette tidspunkt, og vi har modtaget tegning med angivelse af, hvor skolen kunne ligge. Der bliver tale om en midlertidig skole i en periode på 3-5 år, da der til den tid forventes at være større klarhed omkring planerne for området. DSB-grunden ikke er det eneste projekt, vi holder øje med – også Frederiksberg Hospitalsgrund overvejes.
Herefter blev projektets kommende tidsplan gennemgået (se præsentation), og der blev spurgt ind til, hvor pengene til finansiering skal komme fra. Det er en beslutning, den valgte bestyrelse på generalforsamlingen skal tage. Vi får først penge i november/december, så der er brug for en kassekredit med stor volumen.
Det er planen, at skolen fremadrettet skal have to spor, og at der de kommende år vil blive etableret to børnehaveklasser med op til 28 elever i hver klasse.
Der var generelt blandt forældrene på mødet stor ros til Støtteforeningen for den indsats, de har gjort for at få hele projektet i mål.
Stiftende generalforsamling
- Jan Magnussen blev valgt til dirigent og konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt.
- Sine Hebsgaard Pedersen blev valgt som referent
- Jan Magnussen præsenterede tankerne bag foreningen
- Jan Magnussen gennemgik formålsparagraffen
- Jan Magnussen præsenterede vedtægter for Byens Steinerskoler. Der var ingen indvendinger, og vedtægterne blev hermed godkendt.
- Til forældrekredsen valgtes:
- Alma Oliveros
- Catharina Thiel Sandholt
- Camilla Hedegaard Møller
- Til skolekredsen valgtes:
- Morten Øyen Jensen
- Hanna Helena Bjørnø
- Som suppleant til skolekredsen og forældrekredsen valgtes Tanja Marjatta Juhl-Jensen og Kirstine Kuntz.
- Ingen indkomne forslag
Flere forældre pointerede vigtigheden af at fokusere på, at der skal arbejdes med løbende at drøfte, hvad en Steinerskole er i dag, og hvilken betydning dette måtte have for Byens Steinerskole.
Støtteforeningen takker for denne gang og ønsker den ny bestyrelse alt mulig held og lykke i tiden der kommer.